fbpx
Kingswood Road
Chiswick, London

A Victorian terrace with five bedrooms (one en-suite), bathroom and shower room set over the upper two floors, and a sitting room, utility room, WC, hall and kitchen-diner leading to the garden on the ground floor.

Founders of an innovative food brand, the owners of this property wanted a family home with a cool, industrial ‘Soho House-style interior’ that easily translated into a great entertaining space reminiscent of the fashionable hotels and restaurants they frequent visit, along with comfortable guest rooms for extended family to stay. We looked at where we could push the boundaries of conventional design and transformed the living space into an experience of movement, light and texture.

:

With two toddlers, the position of the garden, which opened onto a main road, didn’t work for the family. Our design team created an L-shaped extension to the side and rear, lowered the floor to increase the ceiling height and relocated the staircase and front door to the middle of the side elevation. This was a complete transformation as you now enter a beautiful muted blue panelled hallway centrally located which elegantly conceals storage cupboards, a W.C and utility room, creating a visual flow throughout the house and with all rooms leading off this area.

:
:
:
:

The structural changes allowed for a generous kitchen-dining-living space, which leads out to the re-designed garden through huge Crittal doors. Corten steel beams and an expanse of brickwork were left exposed for a loft-style industrial look, and the warm tones of these raw materials teamed with dynamic teal cabinetry, custom designed by HUX London.

:
:
:
:
:
:
:

Timber, concrete and stainless steel surfaces plus factory-style pendants and a huge Wolfe range-cooker add to the industrial aesthetic, while a mirrored splashback brings a touch of glamour. This mix of warm and cool tones is reflected in the patchwork parquet flooring, which alongside the vintage furniture creates a relaxed living space.

:
:
:

The vintage dining table along with the silky, high-quality leather in a rich tan shade chairs add a sense of elegance and a classic touch. Sitting on the vintage sofa in the front lounge one can see right through to the Corten steel fireplace in the garden. The striking colour scheme together with surprising vintage touches keep the scheme looking completely unique.

:
:
:
:
:

The sitting room is a sophisticated space where neutral tones are punctuated with brass accents and sumptuous pieces, such as the Art Deco-style sofa, the Kelly Wearstler for The Rug Company rug and Tom Dixon floor lamps.

:
:
:
:
:

The striking colour palette has been worked throughout the design scheme into the cushions, coffee table and even the vintage drinks trolley, resulting in a room full of drama, energy and warmth.

:
:

On the first floor in the master bedroom, the wall between the en-suite was moved to increase the size of the bedroom and to allow for a bank of wardrobes. A feature headboard covered in “Brooklyn Tins’ wallpaper frames the super-king bed, while wall-hung lamps offer hotel-style luxe.

The earthy, neutral tones continue into the en-suite with a walnut vanity unit and wood-effect porcelain floor tiles.

:
:
:
:

The toddlers’ bedroom has a gentle backdrop with White Company furniture, which is boosted with pastel bed linen, and charming accessories.

:

If you like this residential project and want to know more about how we can help, get in touch!

To view more of our projects, click here

icon-cross