fbpx
Homefield Avenue
Chiswick, London

An elegant four storey Edwardian terrace. The ground floor features a kitchen, dining room, formal sitting room, playroom & hallway, which steps down to a full basement extending under the front and rear gardens on the ground and lower levels. The upper floors house a master suite with dressing room, guest room, two bathrooms and two children’s bedrooms.

An award-winning garden designer and her husband wanted this property to be their ‘forever’ home, with a generous open living space and a sleek, contemporary finish.

With a vast basement extension, comprising 250 sqm, single storey rear extension and two single side infill extensions – complete with motorised roof lights – and a second floor roof extension, our team dramatically increased the living space and sense of light. Add in a wonderfully rich, modern, masculine interior scheme by Purple Design and this period property was brought bang up-to-date.

:
:

Accessed via a stunning glass clad central staircase, and two external spiral staircases, the new basement was given an airy ceiling height and fitted with internal and external Crittal doors and glazing to maximise natural light. Full-height doors lead from the kitchen to the playroom, study, and gym, with further sets of full-height Crittal doors leading outside to courtyards at the front and rear, bringing light and drama to the space. Areas with less natural light have been used for a wine room, plant room and home hammam.

:
:
:

The sleek white kitchen features an enormous porcelain Statuario marble island with lacquered cabinets, designed in collaboration with kitchen specialists HUX London. This open plan space serves as an informal family dining zone with a beautiful leather banquette in racing car green built into a niche, with concealed children’s work stations either side.

:
:
:
:
:
:
:
:

The hallway on the ground floor was opened up, with walls replaced by beautifully graphic full height Crittal doors framing and leading into the dining room.

:
:
:

The dining room walls were finished in a specialist bronze rose gold grassello plaster, bringing a sumptuous texture to the space, while the ceiling is wrapped in a contrasting polished plaster finish. Furniture was kept to a minimum with a long glass dining table and contemporary dining chairs made from patinated steel and upholstered in green leather. Suspended above the dining table is a sculptural lighting feature, with a series of opaque globes and geometric metal forms confidently inhabiting the space.

:
:

Full height Crittal doors lead through to the enormous sitting room, which overlooks the elegant contemporary garden designed by Ruth Willmott Associates. The central feature here is a 7-metre-long bronze media unit. This bold feature is balanced with pale walls and distressed herringbone taupe timber flooring, topped with a bespoke silk moon rug.

:
:
:
:
:
:
:
:

A vast skylight at the top of the stairs fills the upper floors with natural light, while the second floor extension allows for a beautiful master suite plus two quirky children’s bedrooms in the eaves.

:
:
:

Luxurious materials; velvet, brass and silk, feature throughout the master suite, and culminate in a fabulous marble-clad bathroom with spa-like appeal.

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

If you like this residential project and want to know more about how we can help, get in touch!

To view more of our projects, click here

icon-cross