Hogarth House

Sleek, stylish and minimalist clean lines all come to mind within the walls of this light and airy Victorian conversion. This imposing double-fronted house was a dream project for Zulufish. The architectural team designed a full-width rear extension and first floor double height master suite to maximise the potential of the property. The new proportions allowed the rear of the house to be designed in an airy, minimal way, while retaining some of the period detailing in the main house. Two bespoke rooflights flank the external walls of the first floor extension, giving a line of sight up the reclaimed brick walls from in the kitchen and open plan living space. Here the walls are washed in a soft grey, leaving the furniture and accessories to sing against this calm pared-back interior backdrop. Peacock blue velvet sofas, a stunning Kelly Wearstler rug and fabulous decorative accessories accent the interiors beautifully. The kitchen sports stainless steel shark-nosed worktops,  two-tone grey matt lacquer units and contrasting oak shelving. The two-tiered worktop juxtaposes a steel surface with a white quartz breakfast bar at a 90 degree angle. The teal blue leather banquette, funky carpet cushions, splashy artwork and industrial vibe pendant lights give an edgy feel to the minimalist kitchen. Hogarth House has been given real personality in a sophisticated pared-back manner. Thanks to HUX for the fabulous kitchen and joinery throughout.

Category
Residential