fbpx
Hogarth House
Chiswick, London

A double-fronted Victorian villa in Chiswick, west London, with a hallway leading to a formal sitting room and play room to the front, and a generous kitchen-diner-family room and snug at the rear. The top floor has four bedrooms (three en-suite) and a dressing room for the master suite.

The owners of this west London property wanted to transform their home into a large live/play space for the whole family – which includes two sporty teenage children and their friends – to enjoy. The challenge was to reconfigure the large lateral space into well-proportioned adjoining rooms to maximise the functionally of the house.

:

Our design and build team designed a full-width rear extension and double-height elevation to house a first floor master suite to maximise the potential of the property.

:

On the ground floor, the new proportions allowed the rear of the property to accommodate a huge kitchen, dining area and informal living space, with two huge sets of floor-to-ceiling glass doors leading to the garden and a long contemporary skylight zoning the areas.

:
:
:

In the light and airy kitchen, rich oak timber flooring is offset by muted two-tone grey matt lacquer cabinetry and a two-tiered stainless-steel shark-nosed island and white quartz breakfast bar at a 90 degree angle, designed by kitchen specialists HUX London.

:
:
:
:
:

A teal blue leather banquette dotted with quirky carpet cushions, a striking table, industrial-style pendants and splashy artworks bring a cool diner-like vibe to the dining area.

:
:

This relaxed and fun feel is carried through to the informal living zone with colourful seating and linear furniture.

:

The formal sitting room at the front of the house retains its period features and is enlivened with a fresh and refined scheme which includes two peacock blue sofas, a stunning Kelly Wearstler rug and a fabulous feathery pendant light.

:
:
:
:
:
:
:
:

A beautiful patchwork of patterned muted blue and earthy toned porcelain tiles runs through the hallway connecting the front and rear parts of the house.

:
:

Two bespoke roof lights flank the external walls of the first floor extension, providing a line of sight up the reclaimed brick wall from the ground floor open living space. In the master bedroom, the walls are washed in a soft grey against which rich natural materials, sumptuous textures and dark neutral hues stand out.

:

Two bespoke roof lights flank the external walls of the first floor extension, providing a line of sight up the reclaimed brick wall from the ground floor open living space. In the master bedroom, the walls are washed in a soft grey against which rich natural materials, sumptuous textures and dark neutral hues stand out.

:

The en-suite has a calm, neutral palette and sleek contemporary finishes continuing the cool and contemporary look.

:

If you like this residential project and want to know more about how we can help, get in touch!

To view more of our projects, click here

icon-cross