fbpx
Abinger Road
Chiswick, London

A detached Edwardian villa set over three storeys, with the master suite on the top floor, four bedrooms (one en-suite) and family bathroom on the first floor and a sitting room, snug, cloakroom, utility, hall and kitchen-diner leading to the garden on the ground level.

With their children grown up and pursuing further education, the owners of this property wanted to turn their home into a sophisticated space the whole family could enjoy.

Although generously sized, it was a typical period property with a warren of dark rooms that didn’t suit modern life. The garden was awkward to access and some rooms rarely used. As avid foodies and cooks, the family wanted an open kitchen-dining area where they could entertain their friends, with plentiful storage and a connection to the garden.

:
:
:
:

Our design team reconfigured the ground floor and added a small rear and side extension to open the space for a huge kitchen and dining area, with a bank of Crittall windows leading to the garden (redesigned by Ruth Willmott).

Ultra-marine blue became the starting point for the kitchen and ground floor design – this fresh hue extends to the garden to unite indoors and outdoors.

:
:
:
:
:
:
:

Bespoke cabinetry designed by HUX London provides ample storage, and on one section beautiful fluted glass panels hide a TV. The cabinetry is complemented by a spectacular book-matched marble splash-back, and timber, parquet flooring, which extends throughout the ground floor

:
:
:
:
:

The open kitchen area incorporates a glamorous dining table by Marcel Wanders, which the family use every day.

:
:
:
:
:
:

Now a snug, this was the darkest room with the least going for it architecturally. A cool and cosy space was created with elegant wall-panelling, a low corner sofa, stylish wall lamps and a wood-burning stove. It’s now ­the family’s favourite room, as they gather here for movie nights.

:
:
:
:
:

The formal sitting room is an elegant space where the family plays music. A sumptuous teal sofa, a hand-knotted silk and wool rug and a vibrant abstract artwork bring a fresh feel.

:
:
:
:
:
:
:
:

In the master suite on the second floor, the sloping ceilings were maximised with bespoke wardrobes by HUX London, while a calming scheme was created with soft, neutral tones and rich textures and leads to a gorgeous marble-clad en-suite bathroom. The couple now have their own dedicated study, a streamlined bespoke double desk and cabinetry. It has a comfortable elegant feel ideal for home working.

:
:
:
:
:
:
:

On the first floor the teenager’s bedroom with its dusky grey & soft blush palette, luxurious finishes and study area has a grown-up vibe.

:
:
:

If you like this residential project and want to know more about how we can help, get in touch!

To view more of our projects, click here

icon-cross