FARNHAM SANDS

The house sits on a private plot within an Area of Outstanding Natural Beauty, Great Landscape Value and Nature Conservation Interest. Within this spectacular Surrey location Zulufish created a design of frameless glass, hardwood timber cladding and crisp render which not only gained unprecedented approval from the local planning authority, but also responds appropriately to its magnificent location. Before contacting Zulufish our clients had had a previous scheme rejected and felt that getting permission for their dream home was impossible. The Ground floor combines large pieces of glazing with an open plan feel, facilitating views right through the house. The double storey entrance space and large roof light creates a wonderful feeling of space and light, core values at the crux of the plan, creating a seamless flow between the living spaces and the surrounding countryside. On the first floor the master bedroom suite has a fully glazed facade and is set back from the lower floor to provide solar shading, along with outdoor terraces to enjoy the views and sunshine at all times of the day. Not only have Zulufish achieved an exceptional piece of architecture, we worked tirelessly behind the scenes to achieve a Level 5 Code for Sustainable Homes – an exceptional standard for sustainability and efficiency. The result is a home with a distinctly modern aesthetic and boldly shows the value of contemporary design.

 

Category
Residential